Kalasupp

Mul on oma kalamees ja temal on sõber, kellel on oma kalakasvatus. Kui kalamehel pole õnne siis kasvatusest saab alati värsket forelli. Hea on teada, kust kala pärit on, kes teda kasvatanud, kuidas toitnud, puhastanud ja kui värskelt ta minuni on jõudnud.  Fileerisin kala ära, pool läks ahju, pool soolasin sisse ja ülejäänu läks supipõhjaks potti.


Suur pott veega tulele ja kala selgroog koos pea ja sabaga keema lasta, kui vesi juba keeb ja vaht on pinnale kerkinud valada kõik kraanikaussi, kala üle loputada, pott puhtaks pesta ja kõike uuesti alustada. Teisel keemiskorral ei tulegi enam veepinnale vahtu, mida sealt ära peaks riisuma.
Lisa sool, pipraterad ja loorber, ning keeda umbes 20 min. Kui kala pehme, kurna leem teise potti ja keeda madalal kuumusel puljongit natuke kokku. Mina lasin leemel podiseda lausa tunnikese. Sellel ajal valmistasin ette juurviljad ja nokkisin liha kalaluudest puhtaks.






Kuna ma fileerimises veel väga osav ei ole siis minu kalal oli liha luude küljes piisavalt. Soovi korral võib värsket kala lisada ka hiljem, siis jäävad need kalatükid mahlasemad, kui juba läbikeedetud lihal.

kala selgroog koos pea ja sabaga
1 tl soola
3 loorberilehte
10 pipratera
3 sellerivart
2 porgandit
1 sibulat
4 kartulit
brokkoliõisikuid
tilli

Aedviljad leemes pehmeks keeta ja lõpus lisad ka puhastaud kalatükid. Peale värsket tilli ja kõrvale musta leiba võiga.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud