Kodune rabarberikook

Sel nädalal on paaril korral olnud kiiresti vaja miskit peolauale kaasa võtta ning rabarberikook tundus hea variant. Soovisin teha midagi lihtsat ning samas katsetada ka pikkade rabarberiribadega.  Need koogid, mille retseptid leidsin näevad nii ilusad välja, aga retseptid olid üsna keerulised. Ei ole olnud tahtmist kolme erinevat tainast teha. Ja ilm on ka nii ilus olnud, midagi kiiret ja maitsvat.  Niisiis avasin jälle Ida Savi "Saiad, pirukad, koogid" ning leidsin sealt sobiva retsepti, mida natuke muutsin. Ja just on alanud ilus rabarberihooaeg, praegu on rabarber mõnusalt mahlane ja kergelt hapukas ning rabarberit on päris palju :) materjali jagub!

8 ülisuurt muna või 10 L suuruses muna
300 grammi suhkrut
250 grammi jahu (olen teinud nii heleda toortatrajahu kui nisu speltapüüliga, mõlemaga on tulemus väga hea)
3 supilustikatäit tärklist
1 teelusikatäis küpsetuspulbrit
suur peotäis pikki õhukesi rabarberiribasi

Ahi sooja 200C peale. Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga. Kui soovid paksu kooki, siis on sellest kogusest paras ühe plaadi jagu. Kui aga on rohkem kooki vaja, siis tuleb siit kaks õhemat kooki. Vastavalt siis ahjuplaatide arv :)

Vahusta munakollased suhkruga kuni vaht muutub heledaks ja kohevaks. Vahusta teises nõus munavalged tugevaks vahuks. Kolmandas nõus sega kokku jahu, tärklis ja küpsetuspulber. Sõelu kuivained vahustatud munakollastele, tõsta juurde ka kolmandik vahustatud munavalgetest ning sega läbi. Lisa siis ülejäänud vahustatud munavalgesegust ning sega tainas ühtlaseks. Vala taigen ahjuplaadile ning lao peale puhastatud ja õhukeseks lõigatud rabarberid (umbes 0.3-0.5 cm) ühes rivis, vajuta rabarber natuke taigna sisse, aga mitte palju.

Küpseta ahjus 25 minutit, libista ahjuplaadilt puitplaadile jahtuma ning serveeri toasoojalt.

Ja kui koogi tegemise ajal väikest vahepausi vaja, siis vanakooli maius on lihtsalt vastupandamatu ...  :D

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud