Ahjuomlett

Tänane postitus on meil külalisesinejalt Krislinilt. Kuldne ahjuomlett.

Mida valmistada õhtusöögiks peale pikka tööpäeva kui keeruka kokakunsti jaoks enam lihtsalt aega pole ja midagi rasket nagu ei tahaks ka. Sellise probleemi ees on ilmselt nii mitmedki tegusad perenaised ja nii ka mina. Idee sai alguse päeval armsa kliendi toodud õnnelike kanade kuldkollastest mahemunadest. Need kodumunad on lihtsalt eriliselt maitsvad ja kollased. Võimalusel lasen endale alati neid nö. banaanikanade mune tuua. Banaanikanadeks nimetan munaautoreid sellepärast, et kui küsida nende 10a. peremehe käest, millega ta oma hoolealuseid toidab siis peale terade tuleb talle esimese asjana keelele banaan... nii armas... arvan et kui kusagil on olemas tõeliselt õnnelikud kanad siis just seal talus.
Igatahes kavatsesin kasutada õhtusöögiks just neid mune. Tuli idee teha üks mõnus tummine ja kohev ahjuomlett. Kuna mina isiklikult liha ei söö siis kasutasin lisandina tomatit, punast sibulat ja juustu. Kellel soovi loomsema variandi järele siis sobiks loomulikult lisaks ka sink või peekon.

Oma ahjuomletis kasutasin:

6 kodumuna
1 dl piima
1 dl hapukoort
riivitud juustu
1 tomat
pool sibulat, hästi peeneks hakituna
võid
1 sl jahu
soola, pipart, tilliKuumutasin ahju u. 180...200 kraadini, seejärel panin ahju panni koos võiga. Samal ajal kui või sulas mikserdasin kokku munad, piima, hapukoore, jahu ja maitseained. Segusse puistasin nii tomatid kui sibula. Segu pannile valatud lisasin kõige otsa peotäie juustu ja tilli ning ahju ta läkski. 10-15 min ootamist (oleneb väga ahjust, pigem vaadata et oleks ilusti hüübinud ja äärtest veidi pruun) ja toit oligi valmis. Soovitan rooga nautida KOHE! värske saia ja salatiga ning tibakese majoneesiga...mmm, nii lihtne ja maitsev pluss värvid, mis toovad sellesse sügiskaamosesse sooja päikeselise tunde! 
Pikka iga banaanikanadele ja head omletinautimist...mulle!

Kommentaarid

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud