reede, 25. september 2015

Maisileivad suvikõrvitsaga

Ma ise ei ole siiani eriti suur maisileiva fänn olnud aga see retsept sundis meelt muutma ;-) Naabrinaine andis paar kilo oma kasvatatud ja  jahvatatud maisijahu ja pakkus enda tehtud leiba ka. Nii hea oli, et pidin kohe retsepti ka küsima. Nüüd olen mõned korrad küpsetanud ja retsepti vastavalt oma maitsele kohendanud. Antud kogusest saab 24 tk.

4 muna
15 g küpsetuspulbrit
1 tass jogurtit
1 tass piima
1/2 tassi õli
1,5 dl nisujahu
1,5 dl maisijahu
1 suvikõrvits, riivitult
soola
lisaks võib panna sisse vorsti, juustu vms, kuidas soovid ja fantaasiat on, ei pea panema muidugi.
Tainas jääb vedel ja peabki jääma.
Kõik nimetatud ained sega kokku ja kalla muffini vormidesse. Küpseta 200 C juures ja niikaua kuni on kuldpruunid, täpne aeg on olnud erinev. Kontrolli ja nuusuta, kui ahjust lõhna hakkab tulema, siis on varsti valmis ;-)
Ükskord kui nisujahu oli otsas, siis panin selle asemele enamuse tatrajahu, siis tuli ka hea, maitses rohkem nagu karask. Imelik, et varem ei ole tulnud ideele karaskit muffini vormis küpsetada.

2 kommentaari:

  1. Mis koguses suvikõrvitsat sisse läheb? Nende köögiviljade suurus on väga erinev.

    VastaKustuta
  2. Ma paneks keskmise, viimati oli umbes 20 cm pikkune.

    VastaKustuta