Sume purpurne kanafilee grillil

Jätkan Mill&Mortar maitseainete katsetamist. Purple Haze maitseainesegu juures tekkib kerge segadus. Haze peaks tähendama uduvine, ähmasust, hägu, aga maitseainesegu oma julge tiitliga - NO.1 BBQ Rub, mis justkui peaks tähendama number 1 barbecue maitseainesegu ning maitsega - kerge tulisus, mille annab nii tšilli, ingver kui ka must pipar ootaks midagi selgete piiridega. Maitseainesegu annab aga tõesti kergelt aimatava tulisuse, ehk seepärast siis ka nimi - punakaslilla uduvine.

Muidu suurt kunsti siin jällegi ei ole. Kanafileele valada peale väheke oliivõli, teelusikatäis maitseainesegu, mäkerdada filee kokku ning jätta kaetult umbes tunniks maitsestuma. Selle aja sees jõuab grilli sooja panna, salati tegemisega alustada või muud vajalikku ette võtta. Näiteks maitsetaime peenrast üleliigsed taimed ehk umbrohu välja kitkuda.  

Kui grill on kuum pane fileed restile, alanda temperatuur pea miinimumi peale, kata grill ning grilli mõlemalt poolt 15-20 minutit. Et kanaliha küpsuses kindel olla soovitan teise poole grillimise lõpupoole lihatermomeeter filee paksemasse kohta torgata ning kui sobiv number ees 70-75C peal, siis on valmis. Võta kanafilee grillilt, aseta eelsoojendatud alusele, jahvata peale soola ning lase natuke lihal seista. Serveeri.

Purpurses uduvines on tunda tšilli, tüümiani ja koriandri maitset, värvi annab ja huvitavaks teeb mustsõstra- ja põldmarjapulbrid, ingver ja mustköömned. Jällegi üks maitseainesegu, mis vaba koormavatest toidulisanditest, maitsetugevdajatest ning rõõmustab puhaste maitsetega. Alati võib ju mõistatada, mis valmismarinaadipakendil seal nende võõramaiste nimede taga tegelikult seisab või mida üks või teine E... kombinatsioon varjab. Või siis jätkata veel lihtsamalt: jahvatatud must pipar, õli ja sool ning maitsetaimi peenra pealt juurde. Kes kui palju nüansse tahab.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud