esmaspäev, 21. märts 2016

Roheline salat rohelisel taldrikul

Lumesadu tekitab erineval aastaajal erinevaid emotsioone. Novembrikuus esimest mahalangenud lund imetledes taban ennast nukralt mõtlemast: "ega see lumi jää ..." Mõni kuu hiljem kui sama kaunis ja imeline lumi katab maad kevade esimesel päeval on sama mõte palju lootusrikkam.

Ja selle lume ja kevade auks selline roheline salat rohelisel taldrikul. 


Selline mõnus mahlane salat tööpäeva lõunaeineks, igati mitmekülgne ning kes muna pelgab võib selle välja jätta.

1 Little Gem ehk väike rooma salatipea u 90 grammi
tugev peotäis ehk umbes 20 grammi rucolat, loputatud ja nõrutatud
50 grammi keedetud kinoad
pool avokaadot ehk umbes 30 grammi
2 redist, u 40 grammi
üks keskmine tomat, u 70 grammi
veerand granaatõuna, puhastatud u 50 grammi
teelusikatäis kõrvitsaseemneid, 5 grammi
1 keedetud muna, 50 grammi
1 1/2 tl oliiviõli, 6 grammi
jodeeritud sool
jahvatatud must pipar

Lõika salat, avokaado, redis, tomat meelepärasteks tükkideks ja pane kaussi. Lisa kõrvitsaseemned, granaatõunaseemned, kinoa.

Sega kausis salatiained läbi, lisa oliivõli, sool ja pipar ning vala salat serveerimistaldrikule. Koori keedetud muna, lõika sektoriteks ning aseta salatile.

Salat anna head energiat 340 kcal, milles 21,7 grammi rasva, 13,2 grammi valku, 26,4 grammi süsivesikuid, küllastunud rasvhappeid 3,75 grammi



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar