Ahjuforell kirsstomatitega

Ahjukala ei ole just raske valmistada, kuid vaheldusrikkaid lisandeid on juba keerulisem välja mõelda. Tomatit ei olnud ma varem ahjukalaga miksinud, tulemus oli mõnusalt mahlane ja visuaalselt kaunis. Maitses ka muidugi hästi, hea alternatiiv sidruni või koorekastmele, mida olen tavaliselt teinud.
Kasvuhoonest said viimased kirsstomatid eelmine nädal ära korjatud ja nendest viimastest siis selline mahlane lisand kaladele sündiski. Tuttava kalakasvataja saadetud forell Põltsamaa jõest.

2 kala fileed
20-30 kirsstomatit
soola, pipart

Panin fileed ahjuvormi, peale purustasin veskist soola, pipart. Sättisin kirsstomatid kalade peale ja lasin ahjus 20 min, 200C juures küpseda. Aeg võib vastavalt kala suurusele muidugi varieeruda. Liiga kauaks ei tasuks kala ahju jätta, teeb liha kuivaks. Sobib nii keedetud kartuli kui riisi kõrvale.


Kommentaarid

Sirvijate lemmikud