Jõulutähed ehk mince pies


Nädal enne jõule küsis ema, et miks eelmisel aastal jõulukorvikesi ei olnud. Ei osanudki midagi tarka vastata, arvasin lihtsalt, et vaevalt neist hoolitakse. Juba aastaid iga jõul tehtud ka. Nüüd ei olnud enam aega ise korvikeste sisu ettevalmistada nagu ühes vanemas postituses Jõulutähed olen kirjutanud. Aga Marks&Spencer varustab eestimaalasi juba mitmendat talve briti köögi hädavajalikuga ning sealt ostsin ka Mince Pies täidise. Korvikeste taina tegin ise.


Erinevus tainas oli seekord, et kasutasin Loona talu veski peent täistera nisujahu. Jäin selle jahuga väga rahule.

455 gr peene jahvatuse täistera nisujahu 
200 gr võid
näpuotsaga soola
150-200 ml külma vett

Sõelu jahu kaussi, lisa sool, pane jahu peale võitükid ning murenda näppude vahel saiapuru taoliseks seguks. Lisa vähehaaval külma vett noaga tainast 'läbi lõigates' kuni tainas hakkab kokku ning siis paari käeliigutusega suru tainas palliks. Lase tainal 20-30 minutit jahedas seista.

Valmista ette korvikeste vormid (väikesed keeksivormid, muffinipann (12 tk), väikesed fooliumvormid, mis kodus olemas on), kui on karta taina kinni jäämist siis määrida rasvainega.

Jahusel laual rulli taigen, lõika vormidele vastavalt parajad kettad, vooderda vormid tainakettaga, pane sisse täidis 2/3 vormist, kata pealt jällegi tainakettaga või siis lõika välja erikujulisi kaasi. Võib tainast pintseldada piimaga. Kui korvike täiesti kinni katta, siis peaks mõned täkked kaane sisse tegema.

Küpseta 190-200 C ahjus 25-30 minutit kuni korvikesed on kenasti helepruunid. Lase natuke jahtuda, tõsta korvikesed välja ning sea alusele. Raputa peale tuhksuhkrut.

Serveeri vahustatud vahukoorega. 

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud